afdrukken

Gezocht: animatoren!

Klik hier voor de invulfiche 2020: zo houden wij ons adressenbestand up to date
Klik hier voor het kandidaatsformulier speelplein 2020: hiermee laat je weten dat je graag wil werken op speelplein


Lijkt het jou leuk om je vakantie te spenderen aan het entertainen van kinderen? Dan zijn wij naar JOU op zoek!
Elk jaar zijn wij op zoek naar nieuw bloed om ons te komen vervoegen op het speelplein. Wat je kan verwachten van dat speelplein is zeer simpel: tonnen pret, massa’s nieuwe vrienden én een werkervaring in een fijne omgeving.

Wat zijn de voorwaarden?
- minstens 16 jaar oud zijn
- graag met kinderen bezig zijn
- een opleiding tot animator gevolgd hebben
- gedreven zijn

Opleidingsweekend
Het MOP organiseert elk jaar een opleidingsweekend voor mensen die nog geen animatoren-opleiding kregen. Dit weekend (vrijdagavond tot zondagnamiddag) gaat elk jaar begin februari door in een jeugdcentrum ergens in België. Op dat weekend worden de kandidaten klaargestoomd voor het speelplein, meer specifiek dat van Grimbergen. Zo worden er onder andere vormingssessies gegeven door het MOP zelf, maar is er ook plaats voor ontspanning en amusement.

Ik wil mee, ik wil mee!
Woon je in Grimbergen en word je 16 of 17 jaar in 2020? Ben je vrij het weekend van 28 februari tot en met 1 maart?
Vul dan snel het inschrijvingsformulier in via deze link: inschrijving opleidingsweekend

Na het opleidingsweekend is het de bedoeling dat elke moni een periode stage doet op het speelplein. Een speelpleinperiode duurt twee weken, je kan je stage zowel in de paas- als in de zomervakantie doen. Ben je geslaagd voor je stage, dan krijg je een attest dat bewijst dat jij moni mag zijn op het speelplein van Grimbergen.
 

Kadervorming
Heb je zin om op het speelplein van Grimbergen te komen werken, maar heb je nog geen vorming genoten?
Er zijn verschillende organisaties die erkende cursussen kadervorming inrichten. Deze cursussen worden georganiseerd tijdens de schoolvakanties en duren meestal 5 dagen. Na het volgen van zo‘n cursus en het doorlopen van een stage van minimum 60 uren, krijg je van de Vlaamse Gemeenschap een attest “animator in het jeugdwerk” dat geldig is bij alle jeugdwerkinitiatieven in Vlaanderen. Informeer op de jeugddienst of je jouw stage kan lopen op het speelplein De Piereman van Grimbergen!
 
Heb je de cursus beëindigd? Breng zo snel mogelijk het deelnamebewijs binnen op de jeugddienst (gemeentehuis, Prinsenstraat 3, 1850 Grimbergen) en je krijgt 75% van de deelnameprijs terugbetaald, met een maximum toelage van € 145 per persoon per jaar.